Vážení klienti, z důvodu technické poruchy v rámci bazénu je od 24.4. bazén dočasně zavřený.  V tuto chvíli nejsme schopni určit přesný termín, do kdy zavření bazénu bude trvat. Na nápravě technického stavu pracujeme. Děkujeme. 

Celiakie a Metabolic balance®|optimální bezlepková dieta

Trápí vás celiakie? Dodržujete bezlepkový jídelníček a stále bojujete se zažívacími potížemi, únavou, neklidem, či apatií? Pečlivě si vybíráte pouze bezlepkové potraviny a přesto máte neustálé problémy s trávením, pociťujete častou bolest břicha po jídle, trpíte na střevní potíže a na plynatost? Cítíte nevolnost po jídle, nebo vás obtěžuje nevysvětlitelná bolest kloubů či svalové křeče?

Nemůžete se zbavit atopického ekzému nebo jiných kožních problémů? Všimli jste si, že po zařazení bezlepkových potravin přibíráte stále více na váze? Nebo jste již nabrali a nedaří se vám při bezlepkové dietě zhubnout? Máte pocit, že už nikdy nebudete moci jíst normálně a nikdy se nebudete cítit dobře? Pokud vás trápí celiakie a k ní přidružené problémy, a pokud nevíte co a jak při bezlepkové dietě jíst, abyste se začali cítit skutečně dobře a nepřibírali dále na váze – pak je tento článek určen vám.

Jaký je běžný bezlepkový jídelníček aneb co jedí běžně bezlepkáři na bezlepkové dietě?

Když ke mě do poradny přicházejí lidé s diagnózou celiakie, většinou jedí pouze samé bezlepkové potraviny, tedy stravují se pouze „bezlepku“, ale z pohledu zdravého jídla, naprosto šíleně. V jejich bezlepkovém jídelníčku totiž stále přetrvávají potraviny typu smažené jídlo, hamburgery, chipsy, ochucovadla, sladkosti, bezlepkové buchty, bezlepkové dorty, bezlepkové pečivo apod. – navíc v téměř nestravitelných kombinacích, které zatěžují celý távicí trakt a následně zhoršují zažívací potíže a celkový zdravotní stav. Vůbec není divu, že se lidé po těchto potravinách necítí dobře! Ani zdravý člověk by se při takovém výběru potravin a přeplácaných potravinových kombinacích nemohl cítit fit a zdráv!

V takové standardní „bezlepkové“ dietě totiž ve velké míře převažují potraviny s vysokou glykemickou zátěží, s vysokým obsahem cukrů a neuvěřitelné množství potravin průmyslově zpracovaných, doplněných o různá šílená chemická aditiva, o kterých nikdo nevíme, co skutečně v našem těle způsobují.

Celý článek si můžete přečíst ZDE>>

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.