Aby se brambůrky nekazily….

Mrkněte na zajímavý projekt týmu z ČZU, jak uchovávat brambory, abychom ze spíží zbytečně nevyhazovali naklíčené a scvrklé chudinky. Tajemství je v jednom velmi dobře známém koření…

Ekologická revoluce ve skladování brambor

I když se to nezdá, skladování brambor je docela věda. A proto byl vymyšlen unikátní pytel ZEMBAG.

Jedná se o designový pytel do domácností, ale ne jen tak ledajaký. Tento pytel ekologickou cestou zabraňuje klíčení brambor a jejich zelenání. Jeho kouzlo se skrývá
uvnitř pytle, kde se nachází malý pytlíček s ekologicky připravenou směsí z kmínové silice, která efektivně působí proti klíčení a zelenání brambor až po dobu tří měsíců. Tento speciálně navržený pytel z jutoviny je kompletně zhotoven v chráněné dílně v České republice.

Proč bychom neměli jíst naklíčené brambory?

Jelikož naklíčené brambory obsahují jedovatý solanin, kterým se děti mohou přiotrávit a u
dospělých může nadělat pěknou neplechu jako jsou průjmy a křeče v žaludku.

Dobrá rada na závěr

Naklíčené brambory buď raději vyhoďte, a nebo si pořiďte náš ZEMBAG.

Chceme být k přírodě šetrní, a proto jsme se rozhodli jít na to ekologickou cestou.

Ale stojíme teprve na samém začátku, a potřebujeme Vaši pomoc.

Podívejte se
na stránky HITHIT, kde najdete kompletní informace o našem projektu. Věříme, že se Vám ZEMBAG bude líbit a budeme moc rádi za Vaši podporu.

S láskou,
Tým

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.